Tips Hadapi Masalah Kewangan 

​Masih mood tahun baru ye…

Tapi bila datang tahun baru biasalah…semuanya pening memikirkan perbelanjaan keluarga semakin naik. 

Tapi gaji tak naik2. Terpakse buat 2, 3 kerja untuk menangpung kos sara hidup kini. 

Yang hanya makan gaji nie sebilangan kita terpaksa mengikat perut sehingga hujung2 bulan..sementara menunghu gaji..betul

Dapat gaji pulak..hihihi

Kaya pagi…petangbdah kering dah..tolak pembayaran hutang..betuk tak?

SAMPAI BILA…kita nak lalui semua ini. Segelintir masyarakat macam dah selesa berlaku macam nie kan.

Apa kata untuk tahun baru nie kita berubah kepada berusaha menjadi lebih baik dari sebelum..

TAHUN BARU AZAM BARU

Laksanakan Azam Itu. 

Tips menghadapi masalah kewangan meruncing:-

-Berdoa dengan Allah, dekatkan diri dengan Allah, banyakkan amalan2 dan beribadah dengan Allah. Mesti konsistan

-Kita harus keluar dari comfort zone ..berubahlah menjadi lebih yakin, berani, tabah untuk mencuba atau menghadapi ujian yang lebih mencabar ini. 

-Berjimatlah dalam berbelanja, belanja ikut kemampuan bukan ikut kemahuan. 

-Berusaha dalam apa jua kerja yang dilakukan, ikhlas, jujur, amanah dan bertanggungjawab adalah amalan mulia untuk mendapatkan rezeki yang barakah. 

-Rajin bersedekah, kerana sedekah juga amalan yang baik utk dijadikan tauladan. Percayalah bahawa rezeki itu luas 

-cari pendapatan sampingan, libatkan diri dalam bisness online, kerana bisness online sangat mudah, tiada risiko kerugian, tidak perlu menyewa kedai/tempat/lot, modal yang rendah, bantuan mentor bisness yang sedia ade. Dan carilah bisness online yang dah maju /company yg kukuh supaya kita tidak mudah ditipu.
-Bekalkan makanan kepada anak2 ke sekokah dengan pemakanan yang sihat  dan ajarkah anak2 kita supaya berjimat cermat dalam berbelanja dan ambil kisah dalam penjimatan elektrik, air dan alatan di rumah. 
Ok. Banyak lagi sebenarnya cara untuk kita atasi masalah kewangan ni kan. 

Kalau berminat nak bisness online dengan shaklee boleh hubingi diana 0122223487. Jangan risau dan takut kerana anda akan dibantu oleh mentor2 yanb sudah berjaya.
#tsunamishaklee

#bisnesdirumah

#tim6owesome

#fjmfamilies

#liveamazing

#shakleeeffect

Kenapa Keinginan Seks Berkurangan Kepada Ibu Menyusu 

​Ini perkongsian dari rakan seperjuangan saya Ana 

BREASTFEEDING HORMONES SURPRESS LIBIDO. 

Betul tak doc tak citer pun pasal hormon ni? (Mungkin setengah doc ada tapi doc Ana takde haha). Ok, biasa kita dengar kes kedinginan ni disebabkan tak cukup tidur, trauma bersalin tak hilang lagi, vagina kering, dan lain-lain. Jarang skali atau mungkin ada yang tak tahu ia berpunca dari hormon breastfeeding.

Sebelum tu. Tau tak libido tu apa? Libido ni keinginan seks ye ibu-ibu :). 

Umum ramai tahu hormon seperti prolaktin, estrogen dan oxytocin sangat bagus untuk penyusuan. Tapi dalam masa yang sama hormon-hormon ni menjadi salah satu sebab kenapa ibu menyusu “dingin untuk bersama”.

Jom baca huraiannya yang dah Ana cuba ringkaskan. 

Menurut artikel itu, ketika menyusu tubuh kita menghasilkan hormon proklaktin yang tinggi. Hormon prolaktin yang tinggi ini telah menyebabkan keinginan seks berkurangan. Consequence daripada ini level testosterone dalam ibu menyusu juga turut semakin berkurangan.

(Nota : Testosterone adalah hormon lelaki yang memainkan peranan untuk meningkatkan libido wanita.)

Hormon proklaktin ini sebenarnya hormon yang baik, malah dikatakan hormon pintar. Ia berfungsi untuk menghalang proses ovulasi bagi mengelakkan hamil terlalu cepat. Biasa dengarkan ada pendapat mengatakan jika nak jarakkan kehamilan fully breastfeed lah bayi anda :).

Selain itu, hormon estrogen yang berada pada paras yang sangat rendah dalam tubuh ibu menyusu turut menyebabkan libido ibu menyusu menurun. Antara kesan apabila hormon estrogen menjadi sangat rendah ialah proses ovulasi boleh terhalang, vagina menjadi kering dan keinginan seks berkurangan.

Jadi…para suami please take note ye. Bukan isteri dah tak tertarik nak bersama tetapi hormon mereka yang jadi penghalang. Eceh..salahkan hormon plak hehe.

Ok. Apa solution pada masalah ini? 

Didapati ada few vitamins yang dapat membantu meningkatkan libido wanita dan juga lelaki. Antaranya : 

👉 Vitamin E 

Vitamin E ni memang tak asing lagi malah ramai menggelarkan ia vitamin cinta. Vitamin E dikatakan dapat meningkatkan libido, meningkatkan level testosterone dalam badan dan mencegah sexual dysfunction yang berpunca dari ketidakstabilan hormon.

👉 Selenium

Selenium membantu mengeluarkan lendir ketika bersama sekaligus membantu pergerakan sperma agar lebih tangkas bergaya. Ia juga bersifat antioksidan untuk menghapus radikal bebas. 

👉 Alfalfa 

Alfafa membantu menghasilkan hormon estrogen yang mencukupi dalam tubuh, membantu meningkatkan pelincir semulajadi wanita, membantu masalah kedinginan selepas bersalin dan merapatkan vagina.

👉 Gla Complex

Mengandungi vitamin E yang membantu menghasilkan cecair serviks yang subur. Gla Complex juga membantu menstabilkan hormon dan membetulkan kitaran haid. 

👉 B COMPLEX

B complex membantu meningkatkan libido, membekalkan tenaga dan memperbaiki mood terutama ketika bersama.

Vitamin C Pilihan Ramai -Kegemaran Saya 

​Vitamin C adalah terbaik bagi saya

Kerana berfungsi kepada saya sebagai first aid kit jugak 

Kenapa saya rasa selamat dengan vita c ni?.

Sejak mengamalkan Vitamin C Shaklee ni saya rasa sistem imun sy lebih kuat kerana dah lama tak masuk klinik, dah lama tak deman, batuk, selsema. Nak jumpa Dokto 6 bulan sekali pun susah.

Amalan harian saya ambil sebiji tapi bila rasa sengal-sengal badan je terus ambik 2 biji dan tak lama lepas tu dah takde sengal lagi…sebabtu diperlukan waktu kecamasan…betul!! Tak percaya cuba lah ambik..😘

Fungsi vitamin c ni banyak tau. Kalau nak tahu ape berlaku memang kena cuba.. kita yang rasa sendiri baru kita tahu apa keitimewaannya. Vitamin C merupakan nutrien yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, kuutuhan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang otot dan pembuluh darah.

Bonus saya dapat konsumer Vitamin C ni kan.. kulit cantik satu badan..sebab baiki dari dalaman…

Bila stok vita-C habis,  sementara nak beli stok, chewable Vita-c anak menjadi pengganti..hihi

Mahal lagi pegi SPA dan bayar untuk fresh seminggu je…

Murah lagi makan Vita C hari2 makan rasa fresh. 

Alami sendiri perubahan ke arah kecantikkan dan kesihatan anda.

Antara pengalaman pengguna2 yang lain dengan VITAMIN C

🌼Dulu kalau anak demam batuk selsema, tak lama kemudian dapatlah pakej tu kepada ibu. Alhamdulillah, sejak amalkan vita C SR bersama pakej nutrisi ibu hamil, x de dah dapat pindahan pakej demam batuk selsema dr anak2 . 🙂 -Zue

🌺Bila consisten vit C shaklee ni, jarang sangat sakit. Even the whole family gilir2 demam, batuk, selesema…tapi Ain terkecuali. Alhamdulillah..at least still masih sihat untuk jaga anak2 & husband kalau dorang demam. Dalam setahun tu ada la sekali dua ja batuk sikit2. Rasanya dah nak masuk tahun ke4 consume vit c ni, tak pernah lagi makan ubat2 klinik/antibiotik. Syukur… :)- Ainiah
🌹Sejak sy konsisten Vit C ni hampir setahun sy tak demam. Omega guard sy makan dalam seminggu turun 2kg. Sy banyakkan minum air masak dan pantang gula putih – Nini

Testimoni-Testimoni Vitamin C

Testimoni 1

Testimoni 2

Sebotol jimat selama 4 -6 bulan untuk seorang..jadi kalau nak share 1 family pun masih lagi jimat kan. Dahla kuatkan sistem imun dan pelbagai kelebihan lagi..rugi kalau kita tak dapatkan sekarang. Senang, mudah, cepat dan oder online penghantaran ke pintu rumah anda sahaja. 

Hubungi saya Nordiana

Wassup 0122223487

Facebook/messenger  Nordiana Pin

#tsunamishaklee

#bisnesdirumah

#tim6owesome

#fjmfamilies

#liveamazing

#shakleeeffect

Sayur Dan Vitamin Tambahan Sama-Sama Penting

Pemakanan sihat bila kita ambil menu harian dengan 1/2 sayur, 1/4 nasi dan 1/4 protein. Makan sayur sangat digalakkan malah sangat bagus untuk kesihatan. Sayur kaya dengan zat-zat dan nutrien, tapi itu dulu lah sekarang tidak lagi tau.

Kita hari ni.. Tanah pun dah tak macam dulu. Lagi tanah pertanian. Dah guna berkali-kali untuk penanaman. Masa untuk tanah pulih pun banyak mana je… Pastu guna baja… Baja sintetik. Dah tanam, nak elak serangga sebab tanam skala besar guna kaedah racun pada kadar selamat katanya.

Belum kira lagi tanaman yang diubah suai genetik sebab nak bagi tahan lamalah, nak hilangkan biji lah, nak bagi imun dengan seranggalah.. Macam-macam.

Sharing kawan-kawan tentang sayur yang belum kita tahu..

(Ni nak cerita ni. Tentang sayur-sayuran yang kita dok makan hari-hari tu. Ke korang jenis tak makan sayur? Tak molek gitu. Even harapkan supplements saja pun tak cukup tau. Kena makan sayur gak baru seimbang.

By the way, zah ada tengok satu video ni. Rupanya ada cerita di sebalik sayur-sayuran yang datang dari satu tempat famous dengan pelancongan tanah tinggi, tempat penanaman sayur-sayuran dan buah-buahan. Kisahnya, seorang tauke ladang sayur ni tak pernah sekali makan sedikit pun sayur-sayuran yang ditanam di ladangnya. Pelik kan?

Eh kalau korang ada ladang sayur sendiri mestilah korang bangga kan makan hasil tanaman sendiri. Tapi kenapa pulak si tauke ni bertindak sebaliknya?

Sebab sayur-sayuran dari ladangnya terlalu tinggi dengan penggunaan pesticides. Diaorang beli sejenis cecair berwarna hitam dari negara jiran. Tak tahu cecair tu buat dari sumber apa, dari mana asalnya. Cecair tu dicampur dengan air, bertindak sebagai pesticides dan disalurkan ke ladang-ladang sayuran milik si tauke ni. Kesannya sayur-sayuran ni tumbuh elok serangga pun tak kacau. Daunnya pun warna hijau yang nampak fresh, takda pun lubang-lubang bekas ulat makan tu. Padahal…hmmm korang fikir sendiri lah ye.

So, apa pilihan yang kita ada?

** Nak tanam sendiri memang tak lah dengan kekangan masa dan keluasan tanah kat rumah-rumah especially area bandar-bandar besar dan padat.

** Nak beli sayur organik memang confirm mahal. Bukan semua golongan mampu bhai. Harga carrot organik sebatang je boleh beli sekampit carrot biasa. 

** Boikot makan sayur. Bukan pilihan terbaik sebab badan kita perlukan khasiat tertentu dari sayur untuk berfungsi dengan baik. 

** Teruskan makan sayur macam biasa dan ambil supplements jugak untuk top up jika ada kekurangan nutrisi di dalam badan.)

Jadi pilihlah sayur organik untuk nutrien harian kita tau.

Faktor-faktor Mengapa Mesti Pilih Sayur Organik

1/ Pilih makanan dan sayur organik mampu mengurangkan beban toksik sekian lama dalam badan. Haiwan dan sayur organik tidak mengandungi:

-Pestiside

-Herbiside

-Baja daripada bahan sintetik

-Radiasi pengionan

-Suntikan hormon untuk tumbesaran

-Antibiotik

2/ Makanan organik beerti asli dan Non GMO (tidak diubah genetik)

3/ Penanaman sayur organik baik untuk tanah dan bumi

4/ Tanaman organik lebih bernutrisi, kurang bahan metal seperti kadmium, dan pestiside.

-nutrien dalam tanah yang organik mampu meningkatkan aktiviti melawan kanser yang dipanggil flavanoid

Agak agak la kan berapa peratus sayur sayur dalam peti sejuk kita tu betul betul organik?

Belum masuk protein daripada sumber daging dicucuk hormon dan antibiotik. 

Belum masuk ikan yang disimbah pengawet mayat.

Sebab itu segala makanan melibatkan organik sangat mahal. 

Apa sahaja melibatkan organik dah jadi eksklusif tak macam 800-900 tahun dahulu sebelum zaman evolusi perindustrian.
Ramai saya jumpa orang luar sana cakap makan sayur dah cukup. Membazir je suplimen dan vitamin bagai.

Isunya betul ke makan ikut keperluan badan?

Contohnya: 

1/ Kalsium -keperluan minimum untuk wanita ialah 1000mg

2/ Vitamin E-400 IU bersamaan:

-8 kg bayam

-500mlm minyak safflower

-1 kg gandum

Hakikatnya takde sape pun makan bayam sampai 8kg sehari. Sayur pun kena basuh betul betul untuk cuci daripada racun serangga perosak. Saya pilih basic H untuk mencuci sayur.

Sayur murah tak semestinya berkhasiat..l

Korang tengok tak? Sayur buy 1 free 1 ade ape kat dalam dia..huhuhuhu…

Bila tgok gambar tu rasa fobia pulak nak makan sayur..khasiat pun tak tahu banyak mane?

Nak penuhi khasiat harian nak kene makan banyak2..

Anda rasa makan sayur jew dah boleh rasa ke cukup khasiatnye..makan sayur pun kira long term utk nampak kita cukup zat ke tak..betul tak? Mcm ambil suplemen la kan tunggu keberkesanan. Kalau culas makan sayur dan tak cukup hidangan sayur yang diperlukan untuk hari ini..Bagaimanakah itu?

Masalahnya sekarang boleh tak kita mkn dengan lengkap khasiat-khasiat yang ade dalam sayur setiap hari tanpa kurang 1 zat pun konsistan makan sayur…timbang sayur, ukur suhu masak, pilih sayur yg tak tercemar dan masih fresh…waaa banyak kerja tu.

Sebab tu terjadinya vitamin yang memudahkan kita dalam pengambilan zat harian..sayur pun kita makan vitamin pun kita kene ambil..

Vitamin yang terhasil lebih senang kita nak konsistan..dan tak perlu takut kalau harini sayur kat pasar habis….😁😁..sebab vitamin tu membantu memenuhi nutrisi harian kita..

Sekarang banyak orang ambil sayur organik..kan

Tapi lebih mahal daripada sayur biasa…same jugak..hari-hari nak yang fresh dan masih banyak khasiat..tapi yang dapat kat kita berapa persen jew khasiatnye…

last-last vitamin jugak yang menjadi pilihan kita..

Vitamin perlu sangat ok….walau pun makan sayur..

Vitamin penting sangat untuk semua..

Oleh itu lebih baik kita lengkapkan keperluan nutrien harian kita dengan makanan tambaha (suplemen).

Untuk pertayaan dan konsultansi boleh hubungi diana 0122223487 untuk kesedaran perlunya vitamin harian

#tsunamishaklee

#bisnesdirumah

#tim6owesome

#fjmfamilies

#liveamazing

#shakleeeffect

Pilih Jenama Yang Selamat, Semulajadi ,Berkesan

​Kajian dijalankan menunjukkan ambik vitamin shaklee lebih sihat dari tak ambil apa2 suplemen atau ambil suplemen jenama lain .tau….haaa 

Selamat 

Berkesan dan 

Semulajadi 

Cuba lihat graf di bawah ..graf penggunaan vitamin, tanpa vitamin dan ambik vitamin lain.


Suplemen harus di amalkan tau baru kita akan nampak keberkesanannya…bukan amal sebulan dua sahaja…kene amal sepanjang masa.
#tsunamishaklee

#bisnesdirumah

#tim6owesome

#fjmfamilies

#liveamazing

#shakleeeffect

Cara Selesaikan Masalah Hutang PTPTN Secepat Mungkin

​Kacang jew lah bagi fresh graduate untuk sahut cabaran berbisnes ni kan.
Bisnes online hanya di hujung jari..Sesuai sangat dengan fresh graduate yg sedang tunggu panggilan kerja, yang tengah mencari kerja, yang nak selesaikan masalah PTPTN anda dengan secepat mungkin. 
Biz ape yang modal mampu top up dan pulangan yang menguntungkan ni… Modal bermula Rm 80.00 termasuk postage..modal kecil untung besar…

Produk yang berkualiti tinggi dan mesra alam, yang penting semulajadi iaitu selamat untuk pengguna. Sebab kajian dijalankan ambil suplemen shaklee lebih sihat dari tak ambil apa2 suplemen atau suplemen jenama lain tau. 
Masih muda, ideal baru, semangat bagus…sangat sesuai untuk biz yg sangat MASYUKKK ni…..biz ape tu ye….mestilah biz Shaklee. MODAL KECIL PULANGAN BESAR
Selesaikan masalah PTPTN secepat mungkin, dari potongan gaji tiap2 bulan yang boleh membebankan. Berape tahun? Nak selesai tuh..
Lagipun banyaklah yang tengah menganggur tu, memilih kerja, tengah mencari kerja, even lepasan SPM pun boleh buat inikan ada ijazah…kacang sangat tu..

Korang kene study tentang produk dan belajar marketing je…study dah memang selalu buat kan..simple, mudah betul..
#tsunamishaklee

#bisnesdirumah

#tim6owesome

#fjmfamilies

#liveamazing

#shakleeeffect

Kenape Perlu Berjinak-Jinak Dengan Bisness Online Dari Sekarang

​Kerja penat lelah untuk pendapatan tetap tak salah malah kalau tak berkerja lagi lah masalah..

Korang tak teringin kew nak jaga anak kat rumah tapi ade pendapatan. Sampai bila kita nak keluar gelap balik pun gelap..mase bile kita nak enjoy life yang padat dengan kesibukkan aktiviti harian yang semakin cepat berlalu. Stressnye lain, mase untuk anak2nye kurang, bila sampai gaji bayar hutangnya melebihi 50%.. Tekanan meningkat kan
Kita keluar kerja untuk menampung kehidupan yang lebih baik. isteri bantu suami, suami memang wajiblah kan..

Orang yang gajinya be ribu2 pun sanggup buat bisnes online disebabkan ekonomi kita sekarang. 

Sy tak suruh berenti kerje pun tapi baiklah kita berjinak-jinak dengan bisnes, jadikan sebagai permulaan kita untuk tempuhi ekonomi negara sekarang yang perbelanjaan kian meningkat.
Banyak bisness online yang boleh kita ceburi untuk kerjaya..pilihlah yang terbaik dan carilah bisnes yang  boleh pergi untuk jangka masa panjang..

Tak salah mencuba..dan harus mencari apa yang lebih baik dari yang sebelumnya. Supaya kita dapat atasi masalah ekonomi yang kita tak tahu akan dasyattnya tekanan.
Semoga pendapatan kita, hidup kita jauh dari tekanan untuk masa hadapan..bukan join sekarang terus kaya tau…usaha tangga kejayaan gitew…saya dah berjinak-jinak dalam bisness Shaklee
In sya Allah sy akan kembangkan bisness Shaklee untuk  masyarakat kita sentiasa beringat akan menjaga kesihatan. Takmo la dah sakit2 baru nak cari suplemen..suplemen pun bukan ubat. 

Kenapa saya pilih Shaklee?

-hasil kajian mendapati ambil shaklee lebih sihat dari tak ambil apa2 suplemen ataupun ambil suplemen jenama lain. bukan murah k nak buat kajian. 

Syarikat Shaklee kukuh berkembang pesat selama berpuluh tahun di malaysia. Maknanya sudah lama orang mengamalkannye..betul tak…
Nak oder vitamin kesihatan

Wassup 012.2223487
#tsunamishaklee

#bisnesdirumah

#tim6owesome

#fjmfamilies

#liveamazing

#shakleeeffect

Bisness On The Go perlukan Smartphone

​Handphone impian huhuhuhu.
KELEBIHAN IPHONE 7 BERBANDING IPHONE VERSI SEBELUMNYA.
🌟Kalis Air
iphone-7-kalis-air

setakat kena tertumpah air ke, tersimbah air ke… iPhone ni boleh tahan. Malah ia juga kalis debu.
🌟Lebih laju dan lebih cekap (effisyen)
Dilengkapi dengan 4 design Core terbaru, CPU A10 Fushion Chips kini ada 2 high-performance cores dan 2 high-efficiency cores.

High-performance cores punya kelajuan menyamai 2 kali ganda kelajuan iPhone 6. Manakala high-efficiency cores hanya menggunakan 1/5 sahaja kuasa daripada high-performance cores.

Maknanya… korang akan dapat kelajuan terbaik dan paling effisyen bilamana korang menggunakan iPhone ni.
🌟Bateri tahan lebih lama
iphone-7-battery

Paling tahan berbanding dengan versi iPhone sebelum ni. Untuk iPhone 7, baterinya tahan 2 jam lebih lama daripada iPhone versi sebelumnya. Manakala untuk iPhone 7 Plus, bateri tahan 1 jam lebih daripada versi iPhone sebelum ni.
🌟Kamera yang sangat awesome
iphone-7-dual-camera

Kamera iPhone 7 lebih berkuasa daripada iphone versi sebelumnya. Ia diperkasakan lagi dengan Optical Image Stabilisation, aperture f/1.8 dan Lensa 6 elemen.

Ia juga ditambah ciri baru iaitu wide colour capture yang semestinya menjadikan gambar korang lebih meriah.
🌟WiFi call lebih jelas
Korang pernah buat WiFi call tak? Call yang tak gunakan caj service provider. Call ni guna WiFi connection jer macam Facebook Messenger Call ataupun Whatsapp call.

Haaa dengan iPhone 7 ni WiFi call yang selama ni banyak gangguan akibat tidak jelas dan sebagainya menjadi lebih lancar dan jelas.

iPhone 7 ada high-quality WiFi call. 
🌟Boleh jawab call daripada apps seperti FB Messenger dan lain-lain
iPhone versi sebelum ni kalau ada call daripada apps macam tu, kita kena bukak apps tu dulu baru boleh jawab call. Ini agak sedikit mengganggu jika masa tu korang tengah buat kerja kat apps yang lain.

Tapi dengan iPhone ni, korang boleh jawab apps call macam jawab call biasa jer. Malah korang guna function call waiting lagi.
Itu dia mengikut perkembangan terkini, kalu nak beli memang kene all out dengan bisness lah kan.

In sya Allah boleh jew beli kalau biz shaklee kan..aammin
Sebenarnya phone secanggih mane pun kalau usaha dan minat itu takde tak kemane pun bisness kita. Sekarang saya menggunakan samsung tab 3 pun dah sangat selesa nak buat bisness kot. Besar pun ye senang nak type kan untuk blogger. 

Cuma nak pegang tu mcm besar sikit la nak bawa ke mane2.. tp still lagi selesa.

ALHAMDULLILLAH dengan phone yang ade sekarang saya akan teruskan perjuangan saya dalam biz Shaklee ni sampai berjaya. 
Ade yang nak join bisness tak, tak perlu pun fon canggih2 ni tau.. smartphone biase pun dah boleh start bisness tau. Takyah tunggu canggih manggih bru nak buat bisness.kan..
Wassup diana sekarang untuk cerita lebih lanjut biz shaklee.

012.2223487
#tsunamishaklee

#bisnesdirumah

#tim6owesome

#fjmfamilies

#liveamazing

#shakleeeffect

Bisness Online Tidur Pun Duit Masyuk

​Bangun pagi siap2 nak buka kedai (runcit, butik, kek, pasaraya, baju dan bermacam2 kedai lah ade kan) korang buka kedai ape..

Kedai saya paling senang hahaha bangun pagi just update jew…hihihi muke tak mandi pun orang tak nampak..kan

Tapi boleh jew open..nampak tak..

Sangat senang mudah dan simple just klik / hanya di hujung jari sahaja. Tak perlu keluar rumah, tak perlu berpanas hujan..
Jemput singgah kedai online (on the go)

Saya 
💖  www.notacantik.wordpress.com
💖https://m.facebook.com/Nordianapin
💖 https://www.facebook.com/Nota-Cantik-690909671035819/
💖  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154494557867839&id=766292838
Instragram                  :    @Nota_Cantik
Whatsup/instagram     :   0122223487
Alhamdullilah ini bisness saya…saya suka akan bisness ini..

Jangan malau dan segan nak klik ke kedai saya..untuk pertanyaan mengenai barangan kesihatan.

Konsultansi percuma dan ekslusif tau

Simpan tau nanti bila2 memerlukan boleh pm 

(DianaPin)
#tsunamishaklee

#bisnesdirumah

#tim6owesome

#fjmfamilies

#liveamazing

#shakleeeffect
Jemput like😙😙

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154496704102839&id=766292838

Apa Saya Buat Dengan Bonus Shaklee

​Bangun pagi buat keje rumah rasa seronok pulak dok rumah…macam taknak gi keje la pulak..kan…

Memang dok rumah pun..kerje kat rumah ape kisah..masa sangat fleksible…

Dalam dilemma sebenarnye…ni

Bos lame panggil kerje balik..huhuhuhu..tengah mikio le..nak ambik ke tak..

Lagipun sy dah keje kat rumah bisness online.

Biz Shaklee on the go…hihihihi

Ade bonus, ade untung runcit…berniaga #bisnesssendiri

Tengah bulan je semua SID happy tau bonus masyukkkk….hahaha

Makan vitamin free hihihi hasil dari bonus tu saya topup vitamin le jawabnye….sy nak sihat jugak..sape taknak sihat kan..

Bila sihat hidup pun sejahtera kan

Baru boleh buat aktiviti lain dengan duit bonus shaklee

Pergi bercuti, reward family (tengok wayang, bawak anak2 jalan2, shopping dan macam2 boleh buat tau)

Nak kate banyak bonus tu bergantung kepada usaha dan inisiatif kita nak berapa angka kan..kalau usahanya meningkat bonus pun meningkat malah reward by Shaklee sangat diidamkan oleh kita orang (macam trip 6 stars, car bonus)
In sya Allah sy akan kembangkan bisness Shaklee untuk kasi masyarakat kita sentiasa beringat untuk menjaga kesihatan. Takmo la dah sakit2 baru nak cari suplemen..suplemen pun bukan ubat. 

Kenapa saya pilih Shaklee?

-hasil kajian mendapati ambil shaklee lebih sihat dari tak ambil apa2 suplemen ataupun ambil suplemen jenama lain. bukan murah k nak buat kajian. 

Syarikat Shaklee kukuh berkembang pesat selama berpuluh tahun di malaysia. Maknanya sudah lama orang mengamalkannye..betul tak…
Nak oder vitamin kesihatan

Wassup 012.2223487
#tsunamishaklee

#bisnesdirumah

#tim6owesome

#fjmfamilies

#liveamazing

#shakleeeffect