Cara-cara Rekod dan Simpan Resit, invoive Bisness Online

​Waktu kerja kat opis, ye lah dulu kan kerani..simpan segala invoice mengikut filling, unpaid bill, paid bil semua ada..

Sekarang buat bisness sendiri segala kelengkapan macam dekat opis  belum ada jadi sya guna dulu buku latihan untuk record. 
Yang penting record sebab nanti senang dan mudah untuk semak semula. 

Teringin nak buat filling macm opis tu…coming soon lah kan bila bisness makin berkembang. 

Bisness shaklee paling mudah tak payah pusing modal ok. Bila customer nak sy oder online apabila payment sudah ready bank in. Jimat file untuk unpaid..takde istilah unpaid ok.
Bersusah-susah dulu bersenang-senang kemudian..kan

Segala resit pembelian masih simpan dalam beg started kit..

Bila dah ade file nanti kita filing la cantik2. Kan
#tsunamishaklee

#bisnesdirumah

#tim6owesome

#fjmfamilies

#lifeamazing

Pengalaman Waktu Kecil-Zaman Kanak-kanak saya 

​Pengalaman waktu kecik…hahaha nak gelak bila ingat balik..

Tapai budak sekarang dah tak banyak kenal atau main permainan tradisional..budak sekarang pengan handset, tap, games je memanjang. Kan..kan

Masa kecik ramai budak, kawan satu kampung…

budak lelaki atau perempuan same je hahaha

Aktiviti kitaorang macam2 tau

*main guli

*main senapang tempak (tempat saya sik kedah panggil caplong-buat guna buluh) senapang kayu pun adoo

*ikut pegi lastik burung

*masuk hutan..hahah

*paling win main hujan…dekat air yang bertakung ke tempat air naik ke redah jew..hihihi siap buat sampan kertas, lari dalam hujan..taknak masuk rumah.

*dulu2 kolah mandi besar2 tau..hahaha boleh buat kolam renang..ape lagi mesti ramai2 mandi hahaha alasan nak cuci kolam..kikikiki…

*panjat pokok:):)
Bestlah kalau ingatkan balik, macam nak patah balik zaman budak2 pulak..kan

Dulu aktif macm ni bagus tak perlukan vitamin bagai sebab tanaman dan ayam, udang, ikan …yang masih selamat dimakan. Sekarang punya banyak yang diubah genetik..itu yang banyak penyakit. Di situlah perlukan suplemen.

Zaman budak2 pub dah berubah ke arah duduk depan tv , laptop serta gajet je kan..mane nak keluarkan peluh..
Diharap kita sedar akan aktiviti sihat supaya kekal sihat disamping penjagaan makanan harian. 
#tsunamishaklee

#bisnesdirumah

#tim6owesome

#fjmfamilies

#lifeamazing

Tips Ketika Travel Atau Perjalanan Jauh

​Saya jarang travel, 

Tapi bila sekali balik kampung, fuhh…gembiranya rasa hati

perjalanan jauh tak  ku rasa

kerna hati sangat dembira..hahaha

Johor ke Kedah (8 JAM-12 JAM) nanti balik Kedah ke Johor pulak..24jam dlm perjalanan sahaja…huhuhuhu

Gembira ye lah kan, tapi nak lalui dalam kereta tu boleh kate boring, kematu, sakit pinggang, penat, anak2 lah merengek dan macam2 lagi lah).

Sebab tu saya mesti bawa Vitamin untuk membantu satu family, tidaklah sakit sangat nak lalui semua tu.

Segala stok vitamin yang ade bawa jew travel sikit2.

Packing cantik2 untuk seminggu..

Senang lah kan travel..eh nak taruk vitamin kat mane meh saye tunjuk bekas vitamin yang cantik..bertingkat2

Boleh taruk susu, snek, jajan anak2 vitamin cantik tau tengah promotions sekarang ni..

Pm lah kalau berminat
#tsunamishaklee

#bisnesdirumah

#tim6owesome

#fjmfamilies

#lifeamazing

Bina Kemahiran Cara Pantas Dan Professional Dalam Bisness Online

Setiap kelas mesti ade ilmu..
Cuma saya belum pernah attend kelas talk dan macam-macam kelas lagi.haha
Kalau kelas dari webinar / go to meeting tu memang best..
Pergilah kelas mane pun ilmu kita sentiasa kene cari..ilmu takkan habis.
saya suka semua kelas online..in sya allah kalau ade kelas mesti dengar dan serap ilmu…hihi

Face to face bila coaching dengan upline ( Master) a.k.a mama Norhanita and dedi dexx..first time jumpe, walaupun sekejap banyak sangat ilmu yang diserap..😍

KELAS BLOG
Kebanyakkan berbayar, mahal tau..tapi dalam shaklee ade yang free dan murah.
(Ilmu strategi perniagaan dan juga skill, kelas SEO)
-boleh naikkan trafik blog semakin meningkat,customer semakin ramai, rezeki dari blog sangat memuaskan.
-kene aktif tau 1 entry 1 hari

KELAS DARI UPLINE (CONTOH MASTER-MASTER)
orang kata tapai memang betul pun.kalau nak berjaya kita mesti follow orang yang dah berjaya. Bila berpeluang pegi seraplah aura dan ilmu mereka untuk inspirasikan kita.

KELAS ONLINE
Paling senang kelas online. Yang penting ade internet sahaja.
Kita boleh cari ilmu melalui kelas-kelas blog, teknik SEO, nutrisi, marketing ,cara close deal ngan customer(melalui Webinar / go to meeting). Kelas Marketing di media sosial ni satu Malaysiaboleh sampai kalau kuasai bab yang satu ni tau. Branding nama dan online marketing.

KELAS OFLINE
Sebenarnya ilmu kalau face to face lagi senang dan mudah kan. Lebih detail dan lebih banyak akan untuk kita bincangkan.Boleh belajar dengan sesiapa pun kan upline ade kawan-kawan seperjuangan pun boleh dan kalau ade bajet lebih boleh jew pergi kelas berbayar.

KELAS ANJURAN SHAKKEE/TALK/SMS/ASB/NUTRISI, PASAL PRODUL
Kelas ini juga ada yang percuma dan kalau berbayar pun sangat berbaloi tau.sangat banyak info dan ilmu.

KELAS MELALUI WEBINAR DAN GO TO MEETING (ONLINE)
Sambil tidurkan anak ke menyusukan anak, buat kerja rumah pun boleh dengar dan juga perlu internet.

COACHING DENGAN UPLINE
Coaching paling mudah melalui Wassup, telegram, facebook, face to face. Bergantung kepada keadaan dan deal sesama kita bila ada masa terluang.

Harap dapat praktikan ilmu yang diterima. 

Kerjaya Bisness online senang sahaje cuma kita perlu mencari banyak ilmu untuk memantapkan pengetahuan kita.

Banyak je bisness di luar sane yang boleh dipilih..tetapi saya tertarik dengan biz Shaklee ni tau.

call dianapin untuk mendaoatkan konsultansi bisness sendiri hanya di hujung jari sahaja.

WASSUP/ CALL 0122223487 -diana pin

Fb:Nordiana Binti Pin

EMAIL: dianapin4985@gmail.com

#tsunamishaklee
#bisnesdirumah
#tim6owesome
#fjmfamilies
#lifeamazing

Kelebihan Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia (DianaPin ID:1185865) Dan C.O.D Area Ulu Tiram, Puteri Wangsa, Desa Cemerlang, Taman Johor Jaya, Serta Kawasan Berdekatan

​Nak cakap pakar…belum lagi kot.

Masih belajar. Diana bukan doktor atau pakar dalam bab kesihatan, tapi diana sangat berminat  share dan nak tolong pengguna untuk menjaga atau tingkatkan kesihatan diri masing-masing.

Saya kenalkan diri dululah ye..bila dah kenal baru anda yakin berurusniaga dengan diana. Saya Nordiana Binti Pin, Berkerja dirumah buat bisness shaklee semata-mata dan menjaga anak sendiri 2 orang. Diana anak ke-7 dari 8 beradik. Berasal dari Kedah dan menetap di Ulu Tiram Johor.Saya ejen Shaklee sah ID no 1185865

Siala nak sihat? Ish gile taknak sihat kan..semua orang nak..bila sihat keluarga kita sejahtera betul.

Ok.ape kelebihan saya sebagai pengedar Vitamin Shaklee ni ye..meh tengok kelebihan saya senaraikan ni tau.

💖Sentiasa memberikan service yang terbaik, niatkan yang baik2, jujur dalam segala aspek, sentiasa merendah diri..sebab tujuan saya sebagai SID adalah nak gembirakan pengguna2 shaklee..

💖Saya bukan sahaja SID tetapi pengguna tegar shaklee, dari start guna produk consumer sampai sekarang.

💖Saya rasai sendiri effect dari produk. Jadi saya berpengalam guide anda untuk merasai benda yang sama. Contoh jadual pemakanan suplemen yang betul.

💖Konsultansi secara ekslusif, percuma dan berterusan kepada pelanggan atau downline saya.

💖saya dapat Direct group , nutritionist, sharing /kelas anjuran shaklee untuk consult customer.

💖Saya selalunya ambil stok dj Branch JB pada hari jumaat untuk cash on delivery dan tak perlu takut stock sentiasa ada dan oder melalui online pengeposan lebih mudah sebab ptoduk akan sampai depan pintu rumah anda.

💖Tisak kisah ada masalah kronik atau tidak, tetapi nak berikhtiar untuk tingkatkan kesihatan boleh cari saya.

💖Rasiah buat duit  lebih / pendapatan tetap . Pm saya tau. Saya akan guide dan kongsi sampai dapat pulangannya.

Di ulangi stock mudah didapati dan saya mudah dihubungi dan akan balas secepat mungkin.(fast respon). Nak produk shaklee yang mane pun in sya Allah..boleh…senang tau shaklee akan inform kalau out of stock. Happy dapat feedback customer yang positif..alhamdullilah 

Saya share semua produk shaklee

SET SHAKLEE PERMINTAAN RAMAI

-VIVIX, SET CANTIK, SET HAMIL, SET BERPANTANG, SET KESIHATAN MEMYELURUH, SET KESUBURAN, SET KANAK-KANAK SIHAT/PINTAR, SET WARGA EMAS, SET DETOKS, SET NUTRIWHITE, SET ENFUSELLE, DLL

Selain produk kesihatan Shaklee mengeluarkan produk untuk kegunaan Kediaman rumah yang sangat semulajadi dan selamat kan bumi hijau.. 

Shaklee kaluarkan produk yang bersesuaian untuk semua golongan dan peringkat umur.

Niat saya ingin membantu sesiapa yang mempunyai masalah kesihatan. Krpada sesiapa yang belum sedr bahawa pentingnya menjaga kesihatan dan keperkuan nutrisi harian. Sudah tiba masanya kita ambil langkah-langkah menjaga kesihatan ye. 

Boleh sangat siapa yang berminat untuk oder atau menjadi ahli..untuk penjimatan.

KONSULTANSI berterusan jangan risau, kita ade Nutritionist, kita ade SID yang berpengalaman dan sangat ramai pengguna mengikut Testimoni2 yang ado…

#tsunamishaklee

#bisnesdirumah

#tim6owesome

#fjmfamilies

#lifeamazing

Kurus Secara Sihat

Berat Badan Berlebihan 


Salam Sejahtera, tentu ada pembaca saya yang salah seorang dari sini pasti memiliki berat badan yang berlebihan kan . Termasuklah saya sendiri. ye saya sendiri mengalami situasi berat yang sangat lebih dan mengikut purata BMI hampir  kepada Obesiti. Saya akui sudah banyak produk saya cuba tetapi berat saya sama sahaja. Hampir berputus asa mencuba untuk kuruskan badan dan inginkan berat badan idea..saya stop beli produk/ubat untuk kurus..

Bertahun lamanya saya tak terjerat ngan ubat kurus nak jadikan cerita atau mungkin rezeki saya yang diperkenalkan oleh kakak. membuatkan saya ingin mecuba Suplemen yang terhangat diperkatakan . Banyak saya terlihat dan ternampak iklan berkaitan kurus tatapi saya begitu tertarik untuk mencuba produk Shaklee. 

Shaklee ada penawarkan Set Kurus Premiun untuk saya dan juga anda

ESP soy protein – membantu memberi tenaga, berasa kenyang dan menganjalkan kulit. 

Lecithin/Omegaguard – bertindak untuk membakar lemak yang berlebihan

Alfafa /Herb-lax – Membuang toksin / lemak-lemak yang telah dipecahkan 

Cinch – membantu membina otot semasa proses untuk kurus supaya kulit tidak kendur/mengelebeh. (shape-up your body)


Sejak saya menganbil suplemen satu set ini. Saya berpuas hati dengannya malah rasa jatuh cinta dengan set ini dan nak berkongsi dengan anda yang memeng betul-betul nak kurus dalam keadan selamat. Sekurang-kurangnya kena konsistan selama 3 bulan ye.  Kenapa nak set kurus berjenama lain yang memberikan kesan yang cepat dan tidak kekal , dengan shaklee menjadikan kurus anda kekal , selamat berkesan dan semulajadi .

Dapatkan dengan harga ahli . Ramping bergaya dengan shaklee di pagi Raya nanti. Selamat mencuba, merasakan dan cintakannya. 

Dengan harga ahli kalau layak tengah bulan depan boleh dapat cash back  

Hubungi 

Dianapin 

012 2223487 


Kenapa Kita Perlukan Suplemen

Kenapa Kita Perlukan Suplemen

 

Kenapa Kita perlukan Suplemen ? Why We Need Suplement

  • Kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar dan radikal bebas yang menjejaskan kesihatan badan. We always exposed to pollution and free radical which can affect our health 
  • Badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi bagi sesetengah nutrien. Hakikatnya nutrien hanya boleh didapati dari pemakanan. Our body needs higher does for certain nutrients which only can be found from food  
  • Buah-buhahan dan sayur -sayuran mungkin terjejas dan tercemar akibat racun serangga atau bahan kimia lain. Fruits and vegetable may affected and contaminated from pesticides or other chemicals.
  • Mengamalkan gaya hidup tidak sihat seperti kurang bersenam atau bersukan dan merokok. Practicing unhealthy lifestyle such as lack in their of exercise or sport and smoking
  • Rutin pemakanan kebanyakan manusia sekarang yang tidak hiraukan diet yang seimbang. Most of people ignored balance diet in their routine.
  • Ganguan peyerapan nutrien dari makanan, akibat dari pengambilan kaffien, gula dan garam berlebihan. Caffeine intake, overdose of sugar and salt cause distraction of nutrients absorption from food. 
  • Kehilangan nutrien dalam makanan, terutamanya dari kedai makan, restoran makanan segera, masakn terlalu lama dan sebagainya. Loss nutrients in food, especially at restaurant, fast food restaurant, overcooked and etc.

Kesihatan adalah tenaga, kecerdasan dan kesejahteraan. Anda akan ketahui apabila anda merasainya, apabila anda melihatnya; kehidupan yang sihat adalah sesuatu yang menarik. Orang sihat sentiasa bertenagadan kelihatan hebat. Nutrisi Shaklee telah membantu mewujudkan kehidupan yang lebih sihat kepada berjuta-juta orang selama lebih 50 tahun. Alamilah kehebatan kesihatan dengan Nutrisi Shaklee.

Healthy is energy, vitality and well-being. You know it when you feel it, when you see it; healthy living is a beautiful thing. Healthy people feel energized and look fantastic.  Shaklee Nutrients has been helping in creating healthier lives of millions of people over 50 years. Discover the greatness of feeling healthy with Shaklee Nutrients.

Keistimewaan Shaklee (Shaklee Difference)

  1. Sentiasa Selamat – kami memulakan dengan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tiada sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis atau perisa tiruan. Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin (We start with nature, Shaklee scientists searched all over the world to source the finest natural ingredients. There are no banned substances, no dyes, no trans fats and no artifical sweeteners of flavors. Every Shaklee products is 100% safe to use. Guaranteed)
  2. Sentiasa Berkesan – Kami menjamin tahap keberkesanan yang efektif. Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, kami telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang kami katakan adalah benar. US$300 juta telah dilaburkan di dalam kajian, serta pembangunan produk dan ujikaji. 54 pingat emas olimpik yang diperkasa oleh Shaklee. (We guarranted utmost effectiveness. Before any Shaklee product reaches your hand, we’ve done the hard work to make sure it does what we say it does. $300 million USD invested in clinical testing, research, and development. 54 Olympic gold medals won by Shaklee powered world-class athletes)  
  3. Sentiasa Mesra Alam – Kami menjadi peneraju dan contoh dalam memulihara alam sekitar. KAmi merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral di mana kami telah menuetralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Kami benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi kita. (we lead the environmental movement by example. We were the first company in the world to be climate Neutral certified to totally offset our carbon emissions resulting in a net-zero impact on the environment. We are committed to in producing truly sustainable natural products that can protect our earth.)

JANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE

Hubungi : Nordiana Binti Pin 

Tel : 012-2223487

Sid: 1185865

Tips Pulihkan Semangat Ketika Tidak Yakin (Down) Dalam Berbisness

​Tak kisahlah bisness ape pun kan. 

Saya pilih bisness Shaklee

Sesiapa yang baru join biz mesti sentap bila orang cakap shaklee itu, shaklee ini..yelah budak baru belajar ape pun tak tahu..datang berita tak baik goyang sikit la kan

Tapi sekarang dah tahu produk Shaklee ade Landmark Study sendiri…rasa nak mencuba dan sharing dengan orang lebih semangat supaya masyarikat kita sedar akan menjaga kesihatan.

Apakah penyebab-penyebab Down yang selalu kita akan rasa. 

-cabaran makin sulit (banyak benda baru nak belajar dan semakin rumit)

-sales naik turun (dalam bisness ade naik ade turun kan.tapi Bisness shaklee takde rugi kot)

-Dapat berita negativ dari anasir-anasir yang ingin menjatuhkan shaklee.

-Cancel Vitamin customet0r lock.(bila dah dahulukan duit tiba-tiba customer taknak)

-Tiada target (tidak bersungguh-sungguh dalam berbisness) malas bila sibuk hal harian

-Datang customer yang macam-macam ragam.(dah beli salahkan vitamin bila bertindakbalas negatif) seram tu..hihi

Masalah-masalah ini sering kita hadapi.

Tips Pulihkan Semangat Ketika Patah Semangat (Down) Dalam Berbisness.

💖Fokus jangan putus asa

💖Perlukan kesabaran dan juga ketabahan

💖Banyakkan bersedekah dan amalan kerohanian

💖Fikir yang positif (sedar bahawa ade orang nasibnya lebih teruk dari kita)

💖Mungkin usaha tak seiring doa, anggap je waktu down tu untuk kita buat refleksi.

💖Muhasabah diri dan improve diri sendiri (berapa banyak motivasi yang diterima, kalau diri sendiri tidak bertindak memang tiada guna)

💖Banyakkan lihat kisah-kisah inspirasi samada sharing atau video.

💖Mohon petunjuk dari Allah, luahkan padaNya segala yang terbuku di hati.

💖Banyakkan istifar dan berzikir, mungkin masalah itu hadir sebagai satu penyucian dosa kita

💖Cari penyelesaian masalah

💖Pegang pada pendirian (buat sesuatu sehingga menjadi)

Sedikit perkongsian untuk kita manfaatkan

BILA DOWN mohon petuk…dariNya
Buat bisness mesti ade persaaan ini..down seketika.

Team Work kitaorang sangat best.

Saling memberi semangat antara satu sama lain.
Biaselah kan bisness ade untung rugi, tapi saya percaya Rezeki dari Allah..hanya kita je yang harus berusaha.
Bila down takde lah fikir nak tukar kerje lain…sy tak suka lompat-lompat kerja..dari dulu stay and steady je..hahaha

Lompat2 kerje tak kemane pun..same lah lompat bisness/MLM klu tak buat tak kemane jugak..kan.
Apa-apapun berbalik kepada niat.. kalau kerje kita buat ke jalan yang baik In Syaa Allah akan ade hasilnya. 

Sy dan memilih shaklee jadi sy akan teruskan bisness ini hingga berjaya..

Hubungi Dianapin 0122223487 jika berminat untuk buat bisness Shaklee.

Biasalah down seketika tu..cuma daya tahan diri perlu kuat..aura posotif itu kan ado….
#tsunamishaklee, #bisnesdirumah,#tim6owesome

#fjmfamilies,#lifeamazing

Sikap Lebih Positif Bila Join Bisness Shaklee

​Selamat pagi…

Mulakan pagi kita dengan menjemput rezeki..

istifar, Selawat, berzikir joms….

Semoga amalan kita diterima olehNya..Aaminn..

Mencari Kehidupan Yang Lebih Baik Dari Sebelumnya.

Dulu

Kesihatan – main hentam je, makan jew ape nak makan, takde fikir kolestrol, lemak tepu, Tinggi garam dan Gula.. takde olahraga atau bersenam. 

Minda -sangat lambat mengetahui hal ehwal semasa kerana tiada pergaulan atau pendedahan dan sibuk dengan hal sendiri. Amalan Kerohanian- agak ber malas-malasan melakukan sesuatu perkara mengenai agama dan kebaikan. 

Saya takde puji melambung bila join Shaklee boleh mengubah kehidupan kita. Tetapi itu atas inisiatif diri sendiri untuk bawa haluan kepada lebih baik dan bagi saya apabila join Shaklee saya dapat rasakan satu platform untuk saya mengubah diri ini kepada lebih baik. Seperti:

Sekarang dengan Shaklee 

Setelah menjadi SID, dapat customer yang macam2 jenis penyakit memberikan kesedaran bahawa sihat itu nikmat dariNya dan semakin kontrol pemakanan.. kalau sakit menyesal pun takde guna kan..

Cuma berdoalah kita diberi kesihatan yang baik. Hindari dari penyakit yang berbahaya..ikhtiar saya dengan suplemen sedikit demi sedikit dalam masa yang sama ambil langkah2 menjaga kesihatan.

Minda positif- Pergaulan dan ikatan Ukhwah sesama SID memberikan saya pengalaman dan pandangan yang lebih luas terhadap kehidupan dan dunia perniagaan. Diorang pun pernah je serta mana2 MLM sebelum ni (banyak sangat jenis MLM kan dan tak perlu saya senaraikan ) tetapi last2 dioarng stay dengan Shaklee. Ilmu jugak tu untuk saya tidak join dengan MLM lain dan akhirnya tertipu.Haa boleh je nak tahu kenape shaklee best, pm tau. Ikatan ukhwan satu malaysia dengan SID-SID di  Seluruh Malaysia. Dah macam famili bestnye 😘😘😍

Amalan kerohanian – Alhamdullillah ternyata ilmu kita sangat cetek, ilmu itu luas samada kita rajin atau tidak untuk mencari. Saya sangat beruntung berada di dalam famili shaklee yang saling mengingati atau berpesan sesama sendiri amalan-amalan untuk akhirat kelak.

Saya berharap konsistan menggunakan suplemen supaya menjaga kesihatan ke arah lebih baik…IKHTIAR..
#tsunamishaklee

#bisnesdirumah

#tim6owesome

#fjmfamilies

#lifeamazing

Lawatan Sambil Belajar ke Malay Cultural Village, Johor Bahru (PRA Sekolah)

​Cuti sekolah bermula…baru 3 hari abang dekat  rumah..pening mama 

Bergaduh je dua beradik ni…kawan gaduh, kawan gaduh..💆💆

 sabarjelah.  Abang ade ujian harini tuk tahun 1 /2017..harap abg boleh jawab ye..

ok

Sebut cuti sekolah. Ramai yang nak jalan-jalan kan..

Korang plan tak, nak kemane?

Ade tempat best, manarik kew..kongsi lah sini..

Saya Belum rancang ape2 lagi ni..dengan anak2 nak gi mane…mungkin balik Kedah kot…hihi ke pergi jalan-jalan KL haha..

Tapi baru-baru ni sebelum cuti sekolah Aqil dah pergi Lawatan Sambil Belajar ke Malay Cultural Village, Johor Bahru pada 16/11/2016 yang lepas. Seronok nya anak2 pergi ke sana belajar macam2 dan melakukan aktiviti mengenai kebudayaan Melayu.

Masa Aqil pergi dengan kawan-kawan PRA sekolah

Ticket masuk  : RM18.00 / Seorang , kalau orang awam tak tahu la pulak kan..hihihi kene call tanya le..

Antara aktiviti nya 

*MEWARNAKAN BATIK

*DEMONSTRASI PENGGUNAAN BUBU DAN JALA IKAN

*MAIN WAYANG KULIT

*BERMAIN CONGKAK

*MAIN BATU SEREMBAN

*MAIN KAKI TEMPURUNG

*MAIN LARI DALAM GUNI

*KENALI POKOK KOKOM BUAH DAN BUNGANYA Sebelum diproses menjadi COKLAT.



Sepanjang lawatan Guru Kelas memberikan perkembangan dari semasa dan gambar-gambar mereka melakukan aktiviti tersebut. Anak-anak begitu gembira dan teruja bersama kawan-kawan. Kita yang kat rumah pun happy bila lihat masing-masing seronok dengan Lawatan tersebut. 

Sedikit sebayak Muhammad Aqil Zakwan dapat belajar mengenai kebudayaan melayu yang semakin dilupakan pada zaman yang semakin moden ni kan. 

Lepas ni jalan-jalan satu famili lah pulak…In syaa Allah akan ikut trip Family Day pergi Melaka pulak bulan 12 nanti. Harap-harap berjalan lancar dan dipermudahkan. Bawa anak-anak jalan merasai pengalaman demi pengalaman. Hihihi.
#tsunamishaklee

#bisnesdirumah

#tim6owesome

#fjmfamilies

#lifeamazing

#programcutiSekolah