Cara Menghilangkan Gatal Alergi Pada Kulit. Anda Pasti tak Meyesal

Alergi atau gatal sangat mudah untuk merebak atau berjangkit jika kita tidak tangani dengan segera.
Bermacam-macam jenis alergi dan gatal seperti kurap, gatal3, kayap, gegata dan banyak lagi paling mudah bermacam-macam jenislah panggilan masyarakat kita kan.

Terjadinya alergi atau gatal ini apabila kita tidak menjaga kebersihan badan, persekitaran dan saling terdedah dengan pencemaran alam,

Cara Menghilangkan Gatal Alergi Pada Kulit. Anda Pasti tak Meyesal

1.Baking soda, cuka sari Epal, Basic-H Shaklee
Larutkan serbuk baking soda sebanyak 3 senduk dalam air suam untuk mandian. Biarkan selamat 3-5 minit sehingga wapnya keluar dan kemudan berendam dalam air untuk menghilangkan alergi atau gatal yang mula merebak ke seluruh badan. Jika tiada baking soda bole diganti dengan cuka sari epal ataupun yang paling senang nak cari adalah Basic-H Shaklee yang mudah didapati di pasaran.

2.Perahan Jus Lemon
Perahkan lemon dan ambil kain bersih atau kapas lalu disapu keoada kawasan yang gatal. Ianya tidak sesuai dengan kawasan gatal yang terlalu serius atau terdapat luka yang terbuka.

3.Krim
Pastikan menggunakan krim yang selamat dan sesuai untuk menyapu di tempat gatal supaya tidak memudaratkan atau gatal menjadi lebih parah. Ambil mengikut dos yang diberikan.

4.Air BAtu
Air batu dimasukkan dalam kain dan ditekapkan tempat gatal memberikan ketenangan kepada kulit dan menguraikan masalah gatal berlebihan pada kawasan itu.

5.Kebersihan, Penjagaan seleuruh anggota Badan,Pemakanan yang bersih dan seimbang
Jagalah kebersihan badan masing-masing seperti mandi sehari lebih dari 2 kali, sentiasa menjaga kebersihan rumah, elakkan bermain dengan alatan, benda yang sudah kotor. Jika berlaku kegatalan hindari dari menggaru  kerana akan menjadi lebih teruk dan cepat merebak. Cucilah dengan air suam atau sabun supaya lebih bersih dan kurangkan rasa gatal.

6. Air Putih

Minum air putih dengan banyak dan konsistan.

 

7. Pemakanan Seimbang dan Penuh Nutrisi yang berkhasiat

Plih makanan yang mempunyai khasiat yang tinggi dan seimbang. Pengambilan makanan tambahan sangat  perlu untuk memnuhi ruang nutrisi yang tidak ada pada makana yang diambil.

 

Amalkan lah langkah atau cara yang diberi secara konsistan supaya memberikan keselesaan kepada kulit anda nanti.

sayangkan kulit kita tau..untuk mempercepatkan lagi result disamping itu kita juga boleh amalkan suplemen dan gunakan krim serbaguna  dari Shaklee ye.

Pengambilan suplemen yang mempunyai zat yang diperlukan badan dan penggunaan krim sapuan yang bebas dari PARABEN memberikan kesembuhan yang selamat nyata berkesan cuma perlu konsistan dengan jangka masa yang lebih lama.

Fungsi-fungsi vitamin yang diambil adalah seperti:-

Krim HERBAL BLEND – Krim serbaguna baik untuk kulit yang mengalami gatal-gatal, krim yg dingin bermentol dan tidak berminyak diperbust daripada ekstrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.

NUTRIFERON -membantu mengurangkan rasa gatal-gatal dan alergi. Nutriferon meningkatkan interferon semulajadi badan dan sekaligus menguatkan tndak balas imun badan.

ALFALFA  – Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu ,emgurangkan keradangan terutamanya akibat dari eczema, alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinus).

GARLIC – Antibiotik Semulajadi. Menghalang penyakit berjangkit seperti Selsema, kulat, kuman,virus & yis candida. Menghalang alergi-hidung sensitive, sinus, asthma, hepatitis.

VITAMIN C – membantu mengurangkan eczema, alergi, infeksi bakteria serta menguatkan system imun kita.

Effect dari pemakanan ini terbukti apabila kita memperolehi feedback dari penggunan mengenai zat-zat yang terdapat dalam vitamin Shaklee ini sedikit sebanyak membantu untuk kita sembuh dari masalah alergi dan gatal-gatal. Mari kita lihat testimoni-testimony yang mendapatkan result yang sangat bagus.

 

TESTIMONI-TESTIMONI

 TESTIMONI 1

 TESTIMONI 2 


TESTIMONI 3

TESTIMONI 4

TESTIMONI 5

TESTIMONI 6

TESTIMONI 7