Apakah Telomeres dan Kesan Apabila Pendek

​BAHAYANYA DUDUK LEBIH LAMA DARI LEBIH AKTIF BERGERAK
Masyarakat kita sekarang rata2 purata duduk lebih lama daripada lebih beraktiviti. Ini sangat bahaya boleh menyebabkan telomere kita semakin pendek. 

Aduh ape pulak telomere ni ye….
Telomere 
Seakan ‘Cap’ yang melindungi sel & DNA daripada kerosakan. Penuaan dan serangan radikal bebas akan menyebabkan telomere ini memjadi semakin pendek dan kemudiannya terus rosak dan sel akan mati. 

Apabila sel telah mati  tidak ada sel baru yang terbina, kesannya kita akan mendapat penyakit terutamanya yang berkaitan dengan penuaan dan serangan radikal bebas seperti serangan jantung, tekanan darah tinggi, kencing manis, kanser dan banyak lagi penyakit kronik yang lain.

DNA yang membentuk gen manusia terjalin 46 krokosom yang masing-masing berakhir dengan kromosom. 
Telomeres yang melindungi kromosom. Saya bagi contoh macammana fungsi telomere adalah macam hujung plastik tali kasut tu tau.

Kalau hujung tu rosak ape terjadi pada tali kasut tu ye..haa..macam tulah sel2 dan DNA kita perlu dijaga dengan baik utk mengelakkan ianya semakin pendek. Banyak kesan buruk kan.
Salah satu cara untuk memeliharanya adalah dengan pengambilan VIVIX setiap hari.
VIVIX memastikan ‘cap’ atau telomere ini sentiasa panjang dan sel DNA terlindung daripada kerosakan atau serangan radikal bebas.
Setiap dari ramuan ini ada khasiat tersendiri. 
MUSCADINE GRAPE- mengandungi asid ellegik dalam kepekatan yang tinggi. Mempunyai ciri untuk menghentikan kimia penyebab kansee, anti-virus dan antioksidan.
PURPLE CARROT- Sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, etc. Mempunyai kandungan asid klogenik yang tinggi dapat mengurangkan diabetes (berkaitan dengan kopi). Memberi kesan kepada saluran darah  platelet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.
EUROPEAN ELDERBERRY 

– Bukan hanya kaya dengan antioksidan, malah juga vitamin A,B,C dan nutrien seperti asid amino, carotenoid, tannim dan rutin.
POLYGONUM CUSPIDATUM

-merupakan sumber komersial Resveratrol. Dapat membantu melambatkan proses penuaan. Merendahkan kolestrol dan tekanan darah serta mengurangkan berat badan. 
Yang bestnye sekarang VIVIX tengah sales tau..sesuai sangat 


Untuk berjimat kerana beli 6 botol free 1 botol dan beli 2 botol dapat diskaun 5% .
Dapatkan VIVIX sekarang boleh wassup diana 0122223487