Tips Hadapi Masalah Kewangan 

​Masih mood tahun baru ye…

Tapi bila datang tahun baru biasalah…semuanya pening memikirkan perbelanjaan keluarga semakin naik. 

Tapi gaji tak naik2. Terpakse buat 2, 3 kerja untuk menangpung kos sara hidup kini. 

Yang hanya makan gaji nie sebilangan kita terpaksa mengikat perut sehingga hujung2 bulan..sementara menunghu gaji..betul

Dapat gaji pulak..hihihi

Kaya pagi…petangbdah kering dah..tolak pembayaran hutang..betuk tak?

SAMPAI BILA…kita nak lalui semua ini. Segelintir masyarakat macam dah selesa berlaku macam nie kan.

Apa kata untuk tahun baru nie kita berubah kepada berusaha menjadi lebih baik dari sebelum..

TAHUN BARU AZAM BARU

Laksanakan Azam Itu. 

Tips menghadapi masalah kewangan meruncing:-

-Berdoa dengan Allah, dekatkan diri dengan Allah, banyakkan amalan2 dan beribadah dengan Allah. Mesti konsistan

-Kita harus keluar dari comfort zone ..berubahlah menjadi lebih yakin, berani, tabah untuk mencuba atau menghadapi ujian yang lebih mencabar ini. 

-Berjimatlah dalam berbelanja, belanja ikut kemampuan bukan ikut kemahuan. 

-Berusaha dalam apa jua kerja yang dilakukan, ikhlas, jujur, amanah dan bertanggungjawab adalah amalan mulia untuk mendapatkan rezeki yang barakah. 

-Rajin bersedekah, kerana sedekah juga amalan yang baik utk dijadikan tauladan. Percayalah bahawa rezeki itu luas 

-cari pendapatan sampingan, libatkan diri dalam bisness online, kerana bisness online sangat mudah, tiada risiko kerugian, tidak perlu menyewa kedai/tempat/lot, modal yang rendah, bantuan mentor bisness yang sedia ade. Dan carilah bisness online yang dah maju /company yg kukuh supaya kita tidak mudah ditipu.
-Bekalkan makanan kepada anak2 ke sekokah dengan pemakanan yang sihat  dan ajarkah anak2 kita supaya berjimat cermat dalam berbelanja dan ambil kisah dalam penjimatan elektrik, air dan alatan di rumah. 
Ok. Banyak lagi sebenarnya cara untuk kita atasi masalah kewangan ni kan. 

Kalau berminat nak bisness online dengan shaklee boleh hubingi diana 0122223487. Jangan risau dan takut kerana anda akan dibantu oleh mentor2 yanb sudah berjaya.
#tsunamishaklee

#bisnesdirumah

#tim6owesome

#fjmfamilies

#liveamazing

#shakleeeffect