Tips Pulihkan Semangat Ketika Tidak Yakin (Down) Dalam Berbisness

​Tak kisahlah bisness ape pun kan. 

Saya pilih bisness Shaklee

Sesiapa yang baru join biz mesti sentap bila orang cakap shaklee itu, shaklee ini..yelah budak baru belajar ape pun tak tahu..datang berita tak baik goyang sikit la kan

Tapi sekarang dah tahu produk Shaklee ade Landmark Study sendiri…rasa nak mencuba dan sharing dengan orang lebih semangat supaya masyarikat kita sedar akan menjaga kesihatan.

Apakah penyebab-penyebab Down yang selalu kita akan rasa. 

-cabaran makin sulit (banyak benda baru nak belajar dan semakin rumit)

-sales naik turun (dalam bisness ade naik ade turun kan.tapi Bisness shaklee takde rugi kot)

-Dapat berita negativ dari anasir-anasir yang ingin menjatuhkan shaklee.

-Cancel Vitamin customet0r lock.(bila dah dahulukan duit tiba-tiba customer taknak)

-Tiada target (tidak bersungguh-sungguh dalam berbisness) malas bila sibuk hal harian

-Datang customer yang macam-macam ragam.(dah beli salahkan vitamin bila bertindakbalas negatif) seram tu..hihi

Masalah-masalah ini sering kita hadapi.

Tips Pulihkan Semangat Ketika Patah Semangat (Down) Dalam Berbisness.

💖Fokus jangan putus asa

💖Perlukan kesabaran dan juga ketabahan

💖Banyakkan bersedekah dan amalan kerohanian

💖Fikir yang positif (sedar bahawa ade orang nasibnya lebih teruk dari kita)

💖Mungkin usaha tak seiring doa, anggap je waktu down tu untuk kita buat refleksi.

💖Muhasabah diri dan improve diri sendiri (berapa banyak motivasi yang diterima, kalau diri sendiri tidak bertindak memang tiada guna)

💖Banyakkan lihat kisah-kisah inspirasi samada sharing atau video.

💖Mohon petunjuk dari Allah, luahkan padaNya segala yang terbuku di hati.

💖Banyakkan istifar dan berzikir, mungkin masalah itu hadir sebagai satu penyucian dosa kita

💖Cari penyelesaian masalah

💖Pegang pada pendirian (buat sesuatu sehingga menjadi)

Sedikit perkongsian untuk kita manfaatkan

BILA DOWN mohon petuk…dariNya
Buat bisness mesti ade persaaan ini..down seketika.

Team Work kitaorang sangat best.

Saling memberi semangat antara satu sama lain.
Biaselah kan bisness ade untung rugi, tapi saya percaya Rezeki dari Allah..hanya kita je yang harus berusaha.
Bila down takde lah fikir nak tukar kerje lain…sy tak suka lompat-lompat kerja..dari dulu stay and steady je..hahaha

Lompat2 kerje tak kemane pun..same lah lompat bisness/MLM klu tak buat tak kemane jugak..kan.
Apa-apapun berbalik kepada niat.. kalau kerje kita buat ke jalan yang baik In Syaa Allah akan ade hasilnya. 

Sy dan memilih shaklee jadi sy akan teruskan bisness ini hingga berjaya..

Hubungi Dianapin 0122223487 jika berminat untuk buat bisness Shaklee.

Biasalah down seketika tu..cuma daya tahan diri perlu kuat..aura posotif itu kan ado….
#tsunamishaklee, #bisnesdirumah,#tim6owesome

#fjmfamilies,#lifeamazing