Cara Menghilangkan Gatal Alergi Pada Kulit. Anda Pasti tak Meyesal

Alergi atau gatal sangat mudah untuk merebak atau berjangkit jika kita tidak tangani dengan segera.
Bermacam-macam jenis alergi dan gatal seperti kurap, gatal3, kayap, gegata dan banyak lagi paling mudah bermacam-macam jenislah panggilan masyarakat kita kan.

Terjadinya alergi atau gatal ini apabila kita tidak menjaga kebersihan badan, persekitaran dan saling terdedah dengan pencemaran alam,

Cara Menghilangkan Gatal Alergi Pada Kulit. Anda Pasti tak Meyesal

1.Baking soda, cuka sari Epal, Basic-H Shaklee
Larutkan serbuk baking soda sebanyak 3 senduk dalam air suam untuk mandian. Biarkan selamat 3-5 minit sehingga wapnya keluar dan kemudan berendam dalam air untuk menghilangkan alergi atau gatal yang mula merebak ke seluruh badan. Jika tiada baking soda bole diganti dengan cuka sari epal ataupun yang paling senang nak cari adalah Basic-H Shaklee yang mudah didapati di pasaran.

2.Perahan Jus Lemon
Perahkan lemon dan ambil kain bersih atau kapas lalu disapu keoada kawasan yang gatal. Ianya tidak sesuai dengan kawasan gatal yang terlalu serius atau terdapat luka yang terbuka.

3.Krim
Pastikan menggunakan krim yang selamat dan sesuai untuk menyapu di tempat gatal supaya tidak memudaratkan atau gatal menjadi lebih parah. Ambil mengikut dos yang diberikan.

4.Air BAtu
Air batu dimasukkan dalam kain dan ditekapkan tempat gatal memberikan ketenangan kepada kulit dan menguraikan masalah gatal berlebihan pada kawasan itu.

5.Kebersihan, Penjagaan seleuruh anggota Badan,Pemakanan yang bersih dan seimbang
Jagalah kebersihan badan masing-masing seperti mandi sehari lebih dari 2 kali, sentiasa menjaga kebersihan rumah, elakkan bermain dengan alatan, benda yang sudah kotor. Jika berlaku kegatalan hindari dari menggaru  kerana akan menjadi lebih teruk dan cepat merebak. Cucilah dengan air suam atau sabun supaya lebih bersih dan kurangkan rasa gatal.

6. Air Putih

Minum air putih dengan banyak dan konsistan.

 

7. Pemakanan Seimbang dan Penuh Nutrisi yang berkhasiat

Plih makanan yang mempunyai khasiat yang tinggi dan seimbang. Pengambilan makanan tambahan sangat  perlu untuk memnuhi ruang nutrisi yang tidak ada pada makana yang diambil.

 

Amalkan lah langkah atau cara yang diberi secara konsistan supaya memberikan keselesaan kepada kulit anda nanti.

sayangkan kulit kita tau..untuk mempercepatkan lagi result disamping itu kita juga boleh amalkan suplemen dan gunakan krim serbaguna  dari Shaklee ye.

Pengambilan suplemen yang mempunyai zat yang diperlukan badan dan penggunaan krim sapuan yang bebas dari PARABEN memberikan kesembuhan yang selamat nyata berkesan cuma perlu konsistan dengan jangka masa yang lebih lama.

Fungsi-fungsi vitamin yang diambil adalah seperti:-

Krim HERBAL BLEND – Krim serbaguna baik untuk kulit yang mengalami gatal-gatal, krim yg dingin bermentol dan tidak berminyak diperbust daripada ekstrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.

NUTRIFERON -membantu mengurangkan rasa gatal-gatal dan alergi. Nutriferon meningkatkan interferon semulajadi badan dan sekaligus menguatkan tndak balas imun badan.

ALFALFA  – Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu ,emgurangkan keradangan terutamanya akibat dari eczema, alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinus).

GARLIC – Antibiotik Semulajadi. Menghalang penyakit berjangkit seperti Selsema, kulat, kuman,virus & yis candida. Menghalang alergi-hidung sensitive, sinus, asthma, hepatitis.

VITAMIN C – membantu mengurangkan eczema, alergi, infeksi bakteria serta menguatkan system imun kita.

Effect dari pemakanan ini terbukti apabila kita memperolehi feedback dari penggunan mengenai zat-zat yang terdapat dalam vitamin Shaklee ini sedikit sebanyak membantu untuk kita sembuh dari masalah alergi dan gatal-gatal. Mari kita lihat testimoni-testimony yang mendapatkan result yang sangat bagus.

 

TESTIMONI-TESTIMONI

 TESTIMONI 1

 TESTIMONI 2 


TESTIMONI 3

TESTIMONI 4

TESTIMONI 5

TESTIMONI 6

TESTIMONI 7

Advertisements

Sijil Halal Shaklee 2017

Suplemen shaklee adalah halal, sangat selamat, semulajadi dan berkesan kepada kita.  

Cara Atasi Sembelit Ketika Hamil Tanpa Ubat

Takut bila lihat tandas, ngeri nak masuk, penat menunggu, stress melayan. Pengalaman yang sangat memcabar kepada ibu hamil. Ianya berlaku pada awal kehamilan dan mungkin berlarutan atau berpanjangan jika kita tifak ambil tindakan.

Sembelit ini bahaya untuk ibu hamil..ianya akan memberi efek kepada ibu dan bayi dalam kandungan. Hendaklah kita pantau kesihatan kita untuk menghindari dari berlaku dan berlarutan

Selalunya apakah penyebab yang boleh membuatkan berlakunya sembelit terhadap ibu hamil…Penyebabnya dari faktor pemakanan, perubahan fizikal dan aktiviti semasa hamil. Seperti 

*Kurang mengambil air putih- takut selalu nak buang air kecol kan.

*Ibu hamil yang selalu berasa stress

*Kurang aktiviti sihat ( bersenam ringan dan konsistan)

*Berlaku perubahan hormon-peningkatan hormon progestoran yang mempengaruhi relaksasi otot.

* Rahim semakin membesar – Rahim membesar di sekitar perut memnyebabkan tekanan menyebabkan sembelit

*Memilih ubat-ubatan yang tidak bersesuaian dan tidak bagus di amalkan oleh ibu hamil.

Kita dah tahu penyebabnya kan, jadi boleh memberikan pengetahuan lanjut supaya kita tidak lagi  lambat bertindak.

Ambillah langkah-langkah di bawah ini supaya ibu hamil akan berasa gembira dan tiada masalah sembelit.

Cara Atasi Masalah Sembelit Ketika Hamil Tanpa Ubat

1) Hendaklah banyakkan minum air putih , lebih nagus kalau air putih itu suam.selain air putih boleh juga minum fresh jus atau yogurt.

2) Banyakkan makan makanan yang berserat seperti bijirin, sayuran hijau dan buah-buahan.

3) Konsistan mengamalkan senaman-senaman ringan atau senaman ibu hamil dan lakukan aktiviti yang sihat.

4) Hindari dari mengambil ubat-ubatan yang tidak bersesuaian, hendaklah bertanya Doktor dahulu sebelum memgambilnya.

5) Digalakkan mengambil suplemen yang bersesuaian kerana suplemen mempunyai vitamin dan zat-zat yang diperlukan ibu hamil malah mencukupkan zat-zat yang diperlukan ibu hamil kerana zat-zat ibu diserap oleh janin untuk membesar.

Rawatlah sembelit sebaik mungkin untuk hindari dari masalah berpanjangan. 

Saya nak share beberapa testimoni yang mengambil suplemen yanb sesuai untuk ibu hamil yang sedang mengalami sembelit ini. Di harap dapat membantu sedikit sebanyak masalah ini. 

Mereka mengamalkan OSTEMATRIX Shaklee

Ostematrik jugak memberi kelesesaan kepada ibu hamil..

TESTIMONI 1

Betapa lancarnya usus dicuci dan hilangkan cramp-cramp . 

TESTIMONI 2

Ambil Oste 4 biji seriap malam, alhamdullillah pembuangan lancar, kebas kaki tak ada, simpul biawak dan segala jenis simpul pun hilang :).

TESTIMONI 3

4 biji Ostematrix aebelum tidur membantu tidur yang lena, bangun dengan sefar dan bsrtenaga dan paling best untuk preggies yang dijangka akan mengalami sembelit semasa hamil, Ostematrix membantu perut anda tetap lawas.

TESTIMONI 4

Alhamdullillah, setelah srminggu lebih amalkan pruduk shaklee, tak sangka tiap-tiap hari membuang.sedangkan duku 3-4 hari bru buang.

TESTIMONI 5

Saya suka sangat dengan Ostematrix setelah macam-macam jenis kalsium suplemen saya cuba. 

TESTIMONI 6

Sebelum tidur, tekan 4 biji ..bangun pagi itu badan yang letih-letih pun rasa lega dan yang paling best adalah sangat lawas.

Daripada anda amalkan produk yang takde ujian klinikal, takde kajian saintifik tu… landmark study jauh sekalilah kan sebab hanya Shaklee sahaja yang ada buat ujian-ujian ni…

In syaA allah Ostematrix lah yang dicari-cari selama ini dan ianya sangat mampu milik. Cubalah

Boleh hubungi Nordiana 0122223487 (pengedar Shaklee seluruh malaysia) ID: 1185865

Tips Penjagaan Bayi Pramatang Di Rumah

Kelahiran bayi pramatang adalah sangat memberi cabaran kepada ibu-ibu yang sedang menghadapi..walau apepun kkta harus hadapi ujian ink dengan tabah. 

Terjadinya kelahifan bayi pramatang ini adalah dari beberapa faktor. sebagai ibu ataupun ayah kita harus bersedia dengan pengetahuan serba sedikit tentang penjagaan bayi pramatang supaya tidak bayi itu membesar seperti bayi-bayi normal yang lain.

Semoga tips ini dapat membantu ibu2 yang sedang mencari info mengenai:-

Tips Penjagaan Bayi Pramatang Di Rumah

1) Pastikan keadaan rumah sentiasa bersih dari kotoran. Jauhkan bayi pramatang dari ahli keluarga yang kurang sihat seperti selsema. 

2) Bayi pramatang sangat sensitif. Sesuaikan suhu bilik dirumah, tidak boleh terlalu panas atau terlalu sejuk. 

3) Pernafasan bayi  boleh terhenti selama beberapa ketika. Ini dipanggil Apnea. Pastikan anda belajar cara untuk membantu bayi bernafas semula sebelum meninggalkan hospital. Atau cepat cepat dapatkan bantuan jika keadaan ini terjadi

4) Seelok eloknya susu bayi dengan susu ibu kerana susu ibu mengandungi antibodi dan nutrien yang tinggi untuk membantu meningkatkan daya pertahanan tubuh anak dari serangan penyakit dan menyokong tumbesaran mereka agar lebih sihat. 

5) Seboleh bolehnya pastikan bayi tidur terlentang bukan meniarap. Bayi pramatang dibawah 6 bulan terdedah kepada risiko kematian secara tiba tiba dalam tidur atau Sudden Infant Death. Jadi biarkan mereka tidur secara terlentang untuk membolehkan kita memantau keadaan mereka 

6) Jaga Kebersihan

Biasakan cuci tangan sebersih bersihnya sebelum menyentuh bayi. Kami guna hand sanitizer yang dibeli di farmasi ketika itu. Lebih mudah

7) Kurangkan atau elakkan keluar atau berjalan jalan di tempat yang sesak dan ramai orang kerana mereka mudah terkena jangkitan penyakit.

8) Jika ada yang datang melawat di rumah, beritahu mereka keadaan anak tidak berapa kuat supaya mereka faham

9) Banyakkan sentuhan dan dakapan dengan anak. Sentuhan kulit ke kulit boleh merangsang emosi anak yang sihat dan menggalakkan anak untuk cepat membesar. 
10) Jika menggunakan botol, pastikan alatan menyusu disteril sebelum digunakan. Begitu juga dengan permainannya
Sy berharap ibu2 tabah menghadapi ujian dariNya
Nak minum /makan Jamu panas sangat nanti badan…kesian baby pulak…Jamupun tak semua selamat dan semulajadi kan..

Kalau ikutkan keberkesanan mesti cari yang best effect ye tak..tapi kita lupa akan effect masa depan nanti mcm mane?

Akibat tak ambik peduli  dan percaya dengan best effect boleh membhatkan kita menyesal di kemudian hari..
SHAKLEE mengeluarkan produk hampir 50 tahun lebih di Malaysia mempunyai kualiti produk yang menjanjokan SELAMAT, BERKESAN DAN SEMULAJADI 

Set berpantang Premium

____________________

VITALEA- Multivitamin yang lengkap 23 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh tubuh tapi sukar di dapati semasa berpantang kerana banyak makanan perlu di elakkan.

B COMPLEX-mengelakkan stress dan meroyan di kalangan ibu berpantang, membantu meningkatkan pembentukan sel darah merah.

VIATMIN C-mengurangkan Strech Mark, membaik pulih tisu yang rosak.

OSTEMATRIX- Pengambilan  OSTE sangat membantu usu bagi menghindari masalah sembelit. Melegakan segala kekejangan otot akibat duduk terlalu lama di kalangan Ibu Berpantang

ESP -protin yang baik untuk penghasilan susu yang banyak serta tinggi kandungan antibodi. Membantu dalam pemulihan luka luaran dan dalaman.

Setiap satu ada fungsi2 yang tersendiri dan memberikan kebaiikan kepada ibu2 berpantang..

Testimoni pengguna yang melahirkan bayo pramatang 32 minggu 

Siapa tahu langkaah kita ambil dengan konsumer supelemn dapat membantu sesikit sebanyak untuk selesaikan masalah kita dan bayi pun semakin sihat hendaknya. 

Video pengalaman melahirkan bayi pramatang dan apakah langkah yang beliau ambil untuk membesarkan anaknya seperti bayi normal yang lain.

Menyusu Anak Pramatang Memang Mencabar, Apa Yg Perlu BUAT? from iReach HD on Vimeo.

Buatlah pilihan yang tepat supaya kita tidak dibelenggu masalah-masalah sedang kita alami lagi fikir lagi stresa betul kan.
Untuk pertayaan set Berpantang dan set menyusu shaklee boleh hubungi diana 0122223487

Tips Kekal Fokus Dalam Bisness

​Usaha tak cukup kuat, onn off dalam bisness sendiri, Sombong dengan allah mohon petunjuk, Tak suka bergaul dan macam2 lagi yang boleh membuatkan Bisness kita tidak bertahan lama..terutamanya apabila cashflow tidak begitu dijaga.

Ramai orang2 yang berjaya berkata nak berjaya bukannya mudah…kene betul-betul struggle..(kerja kuat)


Amalkan tips kekal fokus dalam bisnes yNbnakan saya kongsikan nanti , buktikan bahawa kita pun boleh..yeay

Tips Kekal Fokus Dalam Bisness

1) Mesti ada Target.

2) Selalu lihat Impian kita. (BIG WHY)

3) Mesti ade minat dan lakukan satu bisnes dalam satu masa.

4) Jangan terlalu stress (banyaklah cara untuk hilangkan stress contoh bercuti, ambik vitamin, lakukan aktiviti sihat)

5) Dapatkan Mentor yang betul dan banyakkan berkawan atau bergaul dengan orang-orang yang dah berjaya.

6) Berani dan Rajin (selangkah lebih baik dari  tidak bergerak)

7) Penting sangat (Pengurusan Cash Flow yang professional)

8) Bila down, lihat balik video atau kata inspirasi dari orang-orang yang dah berjaya 

9) Jangan leka dengan media social, gossip hiburan atau perkara yang tidak berfaedah.

Wah, mudah sangat kan kalau kita ikut betul2 dengan tips ini. 

SEMOGA KITA TERUS KONSISTAN DAN BERJAYA DALAM BISNESS YANG DICEBURI..AAMIIN
#fjmfamilies

#projekRM2000

💘mamamia💘

Tips Kulit Cantik Tanpa Mekap

Cerita bab kulit ni mesti sensitive kan…terutama wanita

Hihihi…macam2 penyebab boleh membuatkan kulit kita rosak…malah ade yang muda lagi kulit dah rosak…macam mne nak selesaikan masalah ini?
Kita mesti sayang kulit kita dulu pasti nanti ade hati untuk jaga macmman nak cantikkan kulit..
Nak share tips untuk manfaat kita bersama

Mulai dari sekarang jom amalkan tip2 ini jom..

Tips kulit Cantik
* Buat Detox satu badan..tanyalah pada pakar detox ok.
* Rajinkan diri mencuci wajah, lakukan facial sendiri atau pergi rawatan SPA, Gunakan krim pelembab atau tanggalkan segala kotoran dengn scrub seminggu sekali.
* Banyakkan minum air masak atau air mineral
*Bangun awal pagi, banyakkan rehat/rilek, Pergilah bercuti, lakukan aktiviti sosial yang sihat.
* Elakkan perokok atau pencemaran alam sekitar
* Kurangkan garam dan makan yang masin, elakkan makanan fast food.
* Sentiasa ambil makanan yang mempunyai omega-3 , banyakkan makan makanan kaya serat (salad yg serat), ambil minuman yang berperisa dan buah-buahan segar setiap hari
*Pengambilan suplemen secara konsistan juga perlu. Suplemen sangat penting untuk pertahanan tubuh kita, kerana persekitaran kita sudah berubah, tidak seindah dulu..dan banyak yang sudah diubah genetiknya. 
Sekarang Produk semulajadi menjadi pilihan ramai. 
Ada juga yang ikut petua2 atau kedah2 yang tradisional yang menghunakan bahan2 semulajadi..ambil langkah berjaga-jaga. Kipidap kepada yang konsistan..tak kisahlah jaga luaran ke dalaman ke kan 👏👏👏yeay

Bagi memudahkan kita boleh jew konsumer Set Kulit Kusam shakkee ni yang semulajdi, berkesan dan selamat ..

Senang serta mudah kan…nak jaga kulit hendaklah dari dalaman jugak..JOM lihat ape yang menarik set kulit kusam ni…

Set Kulit Kusam Supaya  Sihat dan Cantik

VIVIX- Tonik antipenuaan.mengandungi rumusan resveratrol dan pholifenol yang melambatkan proses penuaan dan menjaga sel DNA kita dari rosak.

VITAMIN C – membentuk kolagen, mecantikan kulit, membantuk kulit wajah kelihatan ANJAL dan MUDA BERSERI.

VITAMIN E- Bertindak sebagai antioksidan, antipenuaan, mengurangkan PARUT.

GLA COMOLEX – Stabilkan hormon, naikkan seri wajah, melembabkan kulit.

B COKPLEX – Pembuatan sel-sel darah, mencegah KELESUAN, melegakan STRESS, menaikkan SERI MUKA, Memperbaiki MOOD agar sentiasa happy dan ceria.

SEMOGA dapat membantu anda yang tengah mencari produk yang sesuai untuk kulit kita. Sayangilah kulit kita
Untuk pertanyaan wassup 0122223487 (diana) 
Testimoni-testimoni yang menggunakan supelemn Shaklee
TESTIMONI 1

TESTIMONI 2

TESTIMONI 3

TESTIMONI 4

TESTIMONI 5

TESTIMONI 6

Dengan pengambilan suplemen sahaja boleh membuatkan kulit kita kembali sihat dan cantik.

Sangat mudah malah cepat hanya ambil suplemen mengikut jadual yang konsisten.

Semoga memberi manfaat kepada semua .

Supaya tidak perlu tutup natural beauty dengan mekap je kan

💞mamamia💞

PERTANYAAN LANJUT HUBUNGI :

Tips Menarik Rezeki Dengan Mudah

​Mudahnye menjemput rezeki…

Selain berusaha…kita harus tahu bahawa rezeki hanya dari Allah S.W.T.

Boleh amalkan tips ini untuk kebaikan maaing-masing. 

Tips Menarik Rezeki Dengan Mudah
1) Bersedekah – Bersedekahlah tanpa perlu mengharapkan sebarang balasan (Ikhlas)
2) Berdoa – Berdoalah apepun jua pekerjaan kita supaya rezeki itu halal dan berkat.
3) Solat Sunat Dhuha – Solat Dhuha sering dikatakan magnet rezeki. Dengan melakukan solat ini rezeki yang dipohon akan segera menjengah kita.
4) Banyakkan Beribadah – sempatkanlah beribadah walau sesibuk mane pun kita.
5) Banyakkan Istifr dan Berselawat
6) Tinggalkan atau Jauhi Maksiat
7) Mendoakan dan Berbakti kepada IbuBapa
8) Bangun awal ( berpagi-pagi) agar minda positif dan  supaya aktiviti seharian berjalan lancar. 


IN SYAA ALLAH..
semoga bermanfaat untuk kawan2 dan teman2 FB ye
#fjmfamilies

#projekRM2000